fbpx Skip to content

Op STAP met MARK

Bijscholing met STAP-Budget

Wat is STAP-Budget?

Jezelf blijven ontwikkelen is essentieel voor elke professional. Relevant blijven in het vakgebied rondom Leefstijl en Vitaliteit is van onschatbare waarde voor jezelf en je cliënten. MARK nodigt je daarom uit om jezelf te blijven verdiepen en verbreden en heeft daartoe een rijkelijk gevuld bijscholingsprogramma ontwikkeld. Al onze trainingen komen in aanmerking voor STAP-subsidie en kun je vanaf dit najaar kosteloos volgen! 

Vanaf maart 2022 ondersteunt de overheid je financieel in het volgen van trainingen en bijscholingen. Je kunt een subsidie van maximaal € 1000,– per kalenderjaar aanvragen bij het UWV: Het zogenaamde STAP-budget.
STAP staat voor: Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP-Budget is voor iedereen!

Het doel van het STAP-budget is mensen helpen zich te blijven ontwikkelen. Dit geldt voor zowel werkenden als werkzoekenden vanaf 18 jaar, voor mensen die zich verder willen verdiepen in hun eigen vakgebied en voor mensen die zich in een nieuwe richting willen ontwikkelen. Je eigen duurzame inzetbaarheid vergroten wordt op deze manier wel heel gemakkelijk!

Wil je op de hoogte blijven van onze bijscholingen
die je met STAP-Budget kunt volgen?


Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ‘Op STAP met MARK’

Hoe kan ik bijscholing volgen met STAP-subsidie?   

In zeven stappen op STAP met MARK – Hoe schrijf je je in voor een training met STAP-budget?

STAP 1: Jij kiest een training uit ons bijscholingsprogramma.

 • Op de pagina bijscholingen vind je altijd het actuele aanbod.
 • Hier vind je de verschillende trainingen inclusief de data waarop deze gegeven worden. Komt een datum je niet goed uit, maar heb je wel interesse in één van de programma’s, laat ons dit dan weten via support@leefstijl-vitaliteit.nl We kunnen je dan als eerste op de hoogte brengen wanneer we voor deze bijscholingstraining een nieuwe groep starten.
 • Wanneer je meer inhoudelijke informatie wilt over de bijscholingen kun je contact met ons opnemen via 0321 – 745 998  of support@leefstijl-vitaliteit.nl.

STAP 2: Jij meldt je aan via een voorinschrijving.

 • Via het formulier meld je jezelf aan voor één (of meer*) van de bijscholingsprogramma’s. Wanneer je je langs deze weg inschrijft, is jouw plek gereserveerd.

  * N.B.: Je kunt het STAP-budget maar toepassen op één training per jaar. Mocht je direct meerdere trainingen willen boeken, dan nemen we contact met je op om af te stemmen voor welke bijscholing je STAP-budget wilt inzetten.

STAP 3: Wij sturen je een STAP-aanmeldingsbewijs.

 • Wij sturen je direct na aanmelding een bevestiging van je voorinschrijving.
 • Ruim voordat je het STAP budget kunt aanvragen bij het UWV (dat is op 1 juli 2022), ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs als PDF bestand. Dit heb je nodig bij het aanvragen van STAP-budget bij het UWV. Houd goed je mailbox in de gaten en check ook je SPAM-folder. Heb je je STAP-aanmeldingsbewijs nog niet ontvangen op 14 juni 2022, neem dan even contact met ons op!

STAP 4: Jij vraagt het STAP budget aan bij het UWV.

 • Met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van ons hebt ontvangen, vraag je STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV. Dit doe je hier: https://www.stapuwv.nl/.
 • Je moet hiervoor inloggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, regel dit dan direct! Deze aanvraag kan enkele dagen in beslag nemen, dus wacht niet tot het laatste moment!
 • Doe de aanvraag zo snel mogelijk op de eerste dag van een nieuw aanvraagtijdvak (1 juli, 1 sept. etc…); Het STAP-budget is beperkt en kan erg snel opraken.
 • Het UWV doet binnen één werkdag uitspraak over de toekenning van het STAP-budget. MARK krijgt hiervan ook een bevestiging.

STAP 5: Wij verzorgen de rest.

 • Je ontvangt van ons de definitieve inschrijving en alle benodigde informatie rondom de bijscholingstraining.
 • De trainingen zijn op vitale locaties. Je hoort van ons hoe laat je op de trainingsdagen verwacht wordt en wat je zelf nog kunt doen ter voorbereiding.
 • Als je de voorinschrijving hebt voltooid, ben je zeker van een plekje in de gekozen groep.
 • Wij sturen het UWV een factuur voor het toegekende subsidiebedrag.
 • Mocht een bijscholingstraining onverhoopt niet door kunnen gaan, dan geven we dit door aan het UWV. Je aanvraag vervalt daarmee en je kunt dan in het volgende tijdvak een nieuwe STAP-budget aanvraag doen.

STAP 6: Jij volgt de training.

 • De “Op STAP met MARK” reis kan beginnen! Op de geplande dagen volg je je bijscholing.
 • Veel plezier met het volgen van de training!

STAP 7: BELANGRIJK! Na de training.

 • Wanneer je de training hebt bijgewoond dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Het UWV zal pas wanneer de bijscholing succesvol gevolgd is, definitief besluiten tot toekenning van het STAP-budget.
 • Het is dus van groot belang dat je daadwerkelijk bij de trainingen aanwezig bent en dat je aan alle bijbehorende studieverplichtingen hebt voldaan. Eventuele verplichtingen vind je op de informatiepagina’s over de bijscholingstrainingen.

Wil je op de hoogte blijven van onze bijscholingen
die je met STAP-Budget kunt volgen?


Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ‘Op STAP met MARK’

Wanneer kun je een STAP aanvraag doen?

Het moment waarop je de STAP aanvraag moet doen is afhankelijk vanaf het moment waarop de bijscholingstraining start.
We vermelden dit duidelijk in de bevestiging die je van ons ontvangt, maar je kunt het ook terugvinden in het overzicht hieronder:

Aanvraagtijdvakken
Eerst mogelijke startdatum
(vier weken na aanvraag)
Laatst mogelijke startdatum
(Drie maanden na aanvraagtijdvak)

2 januari t/m 28 februari

30 januari 2023

*)

28 mei 2023

28 februari t/m 30 april

29 maart 2023

30 juli 2023

1 mei t/m 2 juli

29 mei 2023

2 oktober 2023

3 juli t/m 3 september

31 juli 2023

3 december 2023

4 september t/m 31 oktober

2 oktober 2023

31 januari 2024

1 november t/m 31 december

29 november 2023

31 maart 2024

*) De ministers van SZW en OCW hebben besloten het eerste tijdvak in 2023 over te slaan. Lees er alles over in dit nieuwsbericht.

 

Je kunt dus doorgaans in twee aanvraagtijdvakken een aanvraag doen voor STAP-subsidie voor één bijscholingstraining. We raden je aan om op de eerste dag van het eerstmogelijke aanvraagtijdvak ruim voldoende tijd te reserveren, direct je aanvraag te doen en de gehele dag in de mogelijkheid te blijven om de (online) aanvraag te blijven volgen. Bij het eerste aanvraagtijdvak waren de wachttijden erg lang en was het beschikbare budget binnen één dag op. Je wilt dus niet achter het net vissen!

We wensen je veel plezier bij het bekijken van ons uitgebreide bijscholingsprogramma en wensen je veel succes bij het volgen van de training!