fbpx Skip to content
Dit wil je niet missen!

Laatste nieuws over STAP

Het STAP-budget leek een geweldig idee, maar in de praktijk zorgt het voor nogal wat onzekerheid.
Natuurlijk willen wij dat alle bijscholingen doorgaan. Nog niet eens zozeer voor onszelf als wel voor onze trainers en studenten die hun skills en vaardigheden willen ontwikkelen om uit te groeien tot de beste versie van zichzelf.

Mogelijk heb jij op 1 juli jl. een STAP-budget aanvraag gedaan voor een bijscholing bij MARK.

Is jouw aanvraag toegekend? Dan feliciteren we je van harte.
Is jouw aanvraag afgewezen? Dan voelen we met je mee.

Iets meer dan de helft van alle aanvragers die bij MARK Academy een bijscholing of opleiding willen volgen, heeft tot nu toe een positief bericht ontvangen. De andere helft dus niet. Wat dit voor ons bijscholingsprogramma betekent, is niet duidelijk. De resultaten druppelen nog altijd binnen.

Het STAP-budget leek een geweldig idee, maar in de praktijk zorgt het voor nogal wat onzekerheid.

Enkele mensen hebben al gezegd dat ze hun bijscholing sowieso gaan volgen, met of zonder STAP-subsidie. Ze vinden het belangrijk om de regie te houden over hun groei als professional. Anderen zijn teleurgesteld afgehaakt. Hoewel hun reactie volkomen begrijpelijk is, balen we als een stekker. We hebben keihard gewerkt om een tof programma neer te zetten, met de beste docenten, op toplocaties.

Natuurlijk willen wij dat alle bijscholingen doorgaan. Nog niet eens zozeer voor onszelf als wel voor onze trainers en studenten die hun skills en vaardigheden willen ontwikkelen om uit te groeien tot de beste versie van zichzelf. Het kan toch niet zo zijn dat de mensen die wel STAP-subsidie krijgen hun gewenste bijscholing niet kunnen volgen omdat er te weinig deelnemers zijn?

Eenmalig aanbod

Daarom doen we de volgende geste – en dit is echt éénmalig.
Iedereen die zonder STAP-subsidie een bijscholing wil volgen, kan dit tegen kostprijs doen.

  • Voor een ééndaagse bijscholing bedraagt jouw investering €400,- (0% btw)
  • Voor een tweedaagse bijscholing betaal je €800,- (0% btw)

Ze zeggen weleens: gedeelde smart is halve smart. Dat hopen we dan maar.

Het is een zotte situatie, maar we gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. We richten ons op en gaan er met z’n allen voor zorgen dat jij de bijscholing kan volgen waarvoor je je hebt ingeschreven. Linksom of rechtsom.

Op 1 september gaat de volgende STAP-ronde van start. Je kunt die dag subsidie aanvragen voor de bijscholingen en opleidingen die na 29 september starten. Het kan zijn dat we enkele bijscholingen die eerder zouden beginnen doorschuiven naar dit tijdvak, zodat mensen die nu zijn afgewezen een nieuwe poging kunnen wagen.

Goed onderwijs mag geen kansspel worden

We zullen er in elk geval bij het UWV en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op aandringen om de STAP-regeling te herzien. Goed onderwijs mag geen kansspel worden. Mensen moeten een leven lang kunnen leren om de regie over hun leven en inzetbaarheid te houden. We proberen andere opleidingsinstituten te mobiliseren om samen met ons in verweer te komen.

Zodra we meer duidelijkheid hebben over de bezettingsgraad van de bijscholingen en opleidingen, nemen we weer contact met je op. Even geduld nog. We houden alle opties open, tot we meer zekerheid hebben. Ons uitgangspunt is om ons hele najaarsprogramma door te laten gaan. Met of zonder STAP-budget.

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen?
Bel 0321 745 998

Wil je jouw ervaringen met STAP graag delen?
Stuur een e-mail naar support@leefstijl-vitaliteit.nl

Samen staan we sterk.

Over de auteur

markbeeldmerk
MARK Leefstijl & Vitaliteit