fbpx Skip to content

Masterclass

Ademhaling, energie & focus

Wil je leren wat je zelf kunt doen om stress te reduceren met behulp van ademhalingsoefeningen? Dan is deze eendaagse masterclass je op het lijf geschreven. Je krijgt waardevolle inzichten die niet alleen jou, maar ook je coach-cliënten van pas komen.

Wil je voor jezelf en jouw cliënten leren wat je kunt doen om stress te reduceren met ademhalingsoefeningen? Dan is deze masterclass zeker voor jou!

Ademhaling is een effectief instrument om emoties te reguleren. Veel mensen ademen 10, 12, 14, 16 of soms wel 20 keer per minuut. Terwijl 6 tot 8 keer per minuut genoeg is. Door bewust rustig te ademen, ontspan je wanneer het jou uitkomt. In deze masterclass doen we verschillende ademhalingsoefeningen en gaan we dieper in op fysiologie en stress.

Tem het brein
Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om het brein te temmen en tot rust te krijgen. Stress-gerelateerde klachten zijn vaak een gevolg van te weinig koolzuur in het bloed. In deze masterclass leer je waar dat door komt en wat je eraan kunt doen.

Energieniveau
Niet alleen stress-gerelateerde klachten houden verband met ademhaling en zuurstofopname. Ook je energieniveau is daarmee gelinkt. In de masterclass zullen we hier dieper op ingaan. Hoe krijg je meer energie? Hoe zorg je ervoor dat je méér kunt doen met je zuinige vetvoorraden, waar je genoeg van hebt?

Tot slot gaan we dieper in op de effecten van prikkels op je brein en tijdens je slaap en welke ademhalingsoefeningen je daarbij kunnen helpen.

Studieduur

  • 1 dag

De trainer
Koen de Jong is een meester op ademhalingsgebied. Hij schreef al zeven boeken, waarvan er ruim 100.000 zijn verkocht. Zijn werk is in meerdere landen vertaald. Verder is Koen de oprichter van sportrusten.nl.

Koen is fan van ademhalingsoefeningen, kou, hardlopen, vroeg opstaan en avontuur. Hij is van mening dat een fit lichaam en positieve gedachten niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook voor de relaties met familie, vrienden en collega’s. Sportrusten helpt je te ontdekken welke ademhalingsoefeningen werken en hoe je slim kunt hardlopen en eten om topfit te worden.

Voor wie?

Deze Masterclass is geschikt voor Leefstijl- en/of Vitaliteitscoaches die meer willen weten over de invloed van ademhaling op de vitaliteit. Ook coaches die niet hebben gestudeerd bij MARK zijn van harte welkom om deel te nemen.