fbpx Skip to content

Training

De invloed van hormonen op vitaliteit

Tijdens deze tweedaagse verdiepingstraining leer je alles over de werking van het endocriene stelsel. Elke orgaanklier wordt besproken, met zijn functie, werking en de mogelijke disbalansen. Fascinerende en uitgebreide materie.

Dag 1: theorie. Dag 2: praktische casuïstiek.

In deze tweedaagse verdiepingstraining gaan we in op de basiswerking van het endocriene stelsel. Elke orgaanklier wordt besproken met zijn functie, werking en de mogelijke disbalansen die alle hun invloed hebben op onze gezondheid. Het is fascinerende en uitgebreide materie. Op dag 1 komt de theorie aan bod. Op dag 2 gaan we met de opgedane kennis en inzichten oefenen in de praktijk met casuïstiek.

Het hormoonstelsel
Ons hormoonstelsel, of beter gezegd het endocriene stelsel, is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Hormonen zijn stofjes die, als ze doen wat ze moeten doen, de juiste boodschap overbrengen. Ze regelen onze temperatuur, stofwisseling, doorbloeding, zenuwgeleiding, menstruatie, bloedsuikerspiegel, het slaappatroon en nog veel meer vitale functies.
Ze hebben bijvoorbeeld ook invloed op onze groei en ontwikkeling en ze zijn onmisbaar bij de voortplanting en onze stofwisseling. Ook werken hormonen nauw samen met het zenuwstelsel.

In balans komen
Zolang dat goed gaat, is je lichaam in balans. Dit noemen we ‘homeostase’. Je zit lekker in je vel, hebt een gezond gewicht, prima humeur en je bent zo oud (of misschien zelfs iets jonger) als je uiterlijk doet vermoeden.
Maar wanneer de boodschappen van de hormonen niet of vervormd worden verzonden, of niet op de daarvoor bestemde plek aankomen, ontstaan er disbalansen. Die hebben (veel) gevolgen voor onze gezondheid en vitaliteit. Hoe je dat kunt oplossen, leer je in deze training.

Studieduur

  • 2 opeenvolgende dagen

De trainer
Astrid te Winkel is orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut. Ze heeft sinds twaalf jaar haar eigen praktijk en een detox-kuuroord. Ze is als docent verbonden aan meerdere opleidingsinstituten.
Astrid heeft diverse studies gevolgd op het gebied van gezondheid. Het spijsverteringsstelsel en de gehele mens genieten haar speciale aandacht. Ze neemt jou graag mee in de fascinerende wereld van het hormoonstelsel.

Voor wie?
De training is geschikt voor Leefstijl- en/of Vitaliteitscoaches die meer willen weten over de werking en invloed van hormonen op vitaliteit.
De training gaat van start met minimaal acht deelnemers en maximaal veertien.