fbpx Skip to content

Beroepsopleiding

Professioneel Leefstijl- & Vitaliteitstrainer

Ben je gediplomeerd integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach? En wil je naast het verzorgen van individuele coachtrajecten op maat ook groepsgewijze leefstijl- & vitaliteitsprogramma’s en trainingen leren ontwikkelen en uitvoeren? Dan is het trainerschap een mooie volgende stap. Het trainersvak vraagt om heel andere competenties dan het beroep van coach. Daarom hebben we speciaal voor onze gediplomeerde MARK-coaches deze vervolgopleiding ontwikkeld. 

Je leert onder meer effectieve didactisch verantwoorde leefstijltrainingen en vitaliteitsworkshops op maat te ontwikkelen en uit te voeren, afgestemd op de verschillende leerstijlen van je deelnemers. Naast het gebruik van creatieve werkvormen leer je hoe om te gaan met groepsdynamiek en eventuele weerstand onder je deelnemers.

Met het Trainersdiploma van MARK op zak behoor je tot het neusje van de zalm en kun je je aansluiten bij de NOBTRA, de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Mits je ook je Post-HBO diploma tot Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach hebt behaald.

We werken ervaringsgericht in kleinschalige opleidingsgroepen van minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.

Ben je gediplomeerd integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach en wil je je doorontwikkelen tot professioneel Leefstijl- & Vitaliteitstrainer? Dan is deze beroepsopleiding je op het lijf geschreven. Met het trainersdiploma op zak kun je leefstijltrainingen en vitaliteitsprogramma’s voor groepen ontwikkelen en uitvoeren. Je weet hoe je effectief moet omgaan met weerstand en groepsdynamiek en groeit uit tot beste trainer die je kunt zijn.

Drie belangrijke aandachtsgebieden
Onze trainersopleiding heeft drie scherpe aandachtsgebieden.

  • Hoe ontwikkel je een boeiend, effectief en didactisch verantwoord trainingsprogramma op maat?
  • Hoe bereid je een training voor?
  • Hoe manage je jezelf als trainer en ga je om met onverwachte situaties?

Opleidingsprogramma

In deze beroepsopleiding word je bekend en vertrouwd gemaakt met alle facetten van het trainersvak. Je gaat aan de slag met verschillende soorten werkvormen en je leert energiek en creatief te trainen. Je krijgt inzicht in je eigen inspirerende kracht en leert deze op natuurlijke en authentieke wijze in te zetten.

Tijdens de opleiding ga je vooral praktisch aan de slag. Je leert door theorie, observatie, reflectie en vooral door heel veel te oefenen. Niet alleen tijdens de opleidingsdagen met je medestudenten op locatie, maar juist ook tussen de opleidingsdagen door. Naast de theoretische kaders ter ondersteuning leer je door het oefenen met praktijksimulaties, het begeleiden van verschillende werkvormen en het geven en ontvangen van feedback.

Studiebelasting

  • 5 opleidingsdagen, verdeeld over 5 maanden.

Gedurende de opleiding ga je actief aan de slag in de praktijk en werk je aan een moduleopdracht, een minitraining en een reflectieverslag.
Tussentijdse intervisie met andere deelnemers uit je opleidingsgroep helpt je om het geleerde te oefenen en vast te houden (borging).

Lestijden

  • Iedere opleidingsdag start om 9:30 uur en eindigt om ca. 17:00 uur.

Studie-intensiteit

  • 10 uur per week

Voor wie?

Deze beroepsopleiding tot Professioneel Leefstijl- & Vitaliteitstrainer is ontwikkeld voor gediplomeerde integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoaches die graag met groepen willen leren werken en/of zichzelf willen professionaliseren.