fbpx Skip to content

Masterclass

‘Van verzuimreductie naar vitaal Leiderschap’

Ben jij de pionier die vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in organisaties vorm moet gaan geven?

Schrijf je dan in voor deze praktische Masterclass.

NOS 2

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Met de focus op verzuim en -reductie blijven veel bedrijven in een oud paradigma medewerkers begeleiden. Er wordt dan vooral gefocust op degene die al ziek zijn. Hier en daar is aandacht voor preventie maar de term amplitie is binnen het oude verzuimdenken nog zelden aanwezig. Vanuit MARK willen we met het integrale vitaliteitsmodel organisaties ondersteunen om te komen tot een andere kijk op verzuim. En niet alleen een andere kijk maar het ook praktisch en concreet maken en handen en voeten geven.

Omdat we zien dat veel organisaties met dezelfde vraagstukken worstelen, brengen we in deze Masterclass bewust meerdere professionals uit verschillende organisaties samen om met en van elkaar te leren over hoe te komen tot vitale organisaties. Deze Masterclass is bedoeld voor professionals die duurzame inzetbaarheids- en/of vitaliteitsbeleid handen en voeten moeten en willen geven. Doe je mee?

Voor wie?

Deze 1-daagse Masterclass is speciaal ontwikkeld voor directie & HR management, leidinggevenden, (register-) casemanagers, verzuimadviseurs, bedrijfsartsen en arbodiensten. Kortom, voor iedereen die betrokken is bij het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, bij verzuimreductie, ziekteverzuimpreventie en/of bij implementatie van integraal vitaliteitsmanagement binnen organisaties.

Onderdelen van de Masterclass

 

Leren van en met elkaar

Een belangrijke succesfactor van deze Masterclass is dat je samen een dag intensief optrekt met andere professionals uit het werkgebied van verzuim, HR, casemanagement . De vraagstukken zijn herkenbaar, ervaringen en dillema’s worden gedeeld, netwerken worden versterkt. Dit alleen geeft al heel veel leeroogst.

Integrale vitaliteitscheck

De integrale vitaliteitscheck van MARK is een effectief instrument om met medewerkers en leidinggevenden het échte vitaliteitsgesprek aan te gaan. Het landelijk dekkende netwerk van MARK coaches werkt op individuele basis al met dit instrument. De tijd is rijp om de check ook binnen organisaties uit te rollen. De uitkomst van deze vitaliteitscheck? Inzichten en bewustwording op eigen integrale vitaliteit, aangevuld met heldere vitaliteitsdoelen, concrete activatie en proactief gedrag. Als deelnemer aan deze Masterclass maak je in de ochtend zelf je eigen totaalbalans op en ga je met een concreet actieplan naar huis om jouw eigen vitaliteit te verbeteren. Ervaringsgericht leren dus. Want als je zelf weet wat het is, kan je het ook makkelijk in je eigen organisatie uitrollen.

MARK Academy - Pro-Elan - Ommen

Praktijkcasus

In de middag breng je het geleerde van de ochtend, integraal vitaliteit denken, in praktijk aan de hand van een casus. Je maakt een aanzet tot vitaliteitbeleid voor de organisatie in kwestie. Direct toepasbaar en door te vertalen naar jouw eigen dagelijkse praktijk.

Afsluitend leren we van en met elkaar aan de hand van een mini-intervisie. Ervaringen worden gedeeld, dilemma’s vanuit je eigen praktijk rondom duurzame inzetbaarheid en vitaliteitsmanagement worden besproken.

Met een vol hoofd en hart heb je aan het einde van deze Masterclass inspiratie en bruikbare handvatten om in je eigen organisatie het integrale vitaliteitsdenken & handelen te vervolgen.

Achtergrond vitaliteitsdenken vanuit MARK

De basis van het ontwikkelen van een vitale organisatie start met vitaal leiderschap en effectief voorbeeldgedrag van leidinggevenden en het management.

Wij geloven in de noodzaak van een integrale aanpak. Het vitaliteitsmodel (zie afbeelding) visualiseert de 5-dimensionale aanpak. Dit model vormt het uitgangspunt bij de integrale vitaliteitscheck op medewerkersniveau en ook bij eventuele opvolgende interventies. De effectiviteit van deze integrale aanpak is wetenschappelijk bewezen.

Om diepgaande en blijvende impact te creëren, zal de medewerker niet alleen op fysiek vlak aan de slag moeten, waar de symptomen zich meestal in eerste instantie laten zien. Maar juist en tegelijkertijd ook met de veelal dieperliggende oorzaken aan de slag willen gaan, op mentaal, sociaal-emotioneel vlak en op het gebied van zingeving/identiteit en eigen regie.

Dit vitaliteitsmodel hebben we ook door vertaald naar een model voor vitale teams en organisatieontwikkeling (zie afbeelding).

Programma

Tijdens de masterclass worden de volgende onderwerpen behandeld:

Inzicht in de basisprincipes van integraal vitaliteitsmanagement.
Vitale medewerkers, vitale teams, vitale organisaties: hoe werkt dit?
Jouw eigen totaalbalans opmaken.
Hoe creëer je draagvlak binnen je organisatie voor het thema 'vitaliteit'
Randvoorwaarden voor succesvol implementeren van vitaliteitsmanagement binnen de eigen organisatie.
Praktijkcasus
Ommen

Locatie, duur, data & investering

  

Locatie

Deze Masterclass wordt gegeven in een schitterende groene vitale omgeving.

Pro-Elan | Inspiratiecentrum “Bewust Zijn”
Beerzerweg 5-E
7731 PA  Ommen

Duur

De Masterclass is een ééndaagse training.

Data

De eerstvolgende datum is:
27 oktober 2023

Investering

€ 595,- excl 21% btw

Koffie, thee en een heerlijke vitale lunch zijn inbegrepen.

Wie zijn de trainers?

  

Inschrijven voor de Masterclass