fbpx Skip to content

Certificeringstraining

Quickscan Organisatie in Balans™

Eendaagse certificeringstraining voor (HR-)managers, organisatieadviseurs, coaches en trainers die door inzet van de Quickscan Organisatie in Balans™ de pijnpunten binnen teams en/of organisaties inzichtelijk willen maken.

De Quickscan Organisatie in Balans™ is een uniek instrument dat is ontwikkeld door MARK Leefstijl & Vitaliteit. Het is een vijfdimensionale scan gericht op de factoren die de vitaliteit bepalen van ieder team, afdeling of organisatie.

Deze eendaagse certificeringstraining biedt medewerkers van een organisatie de kans om de quickscan in te zetten en de pijnpunten binnen teams of organisaties inzichtelijk te maken en te transformeren naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen.

Visie
Vakbekwaamheid is niet langer afdoende om goed te presteren. Gelukkige medewerkers die zowel fysiek en mentaal als sociaal-emotioneel en spiritueel in balans zijn, presteren beter en zijn beter toegerust op het uitoefenen van hun functie. Ze zijn intrinsiek gemotiveerd, innovatiever, productiever en verzuimen beduidend minder dan minder vitale collega’s. Investeren in een vitale en bevlogen organisatie loont!

Dit vraagt echter wel om ‘vitaal leiderschap’. Vitale, gelukkige en bevlogen medewerkers vormen het kloppend hart van elke organisatie. Om tot een diepgaande en duurzame gedrags- en cultuurverandering te komen is een integrale benadering nodig. Je moet op strategisch en tactisch niveau naar de organisatie als geheel willen kijken.

De Quickscan geeft hiervan een goede indicatie. Wanneer vitale medewerkers in een organisatie werken waar leiderschap en duidelijke doelstellingen ontbreken of waar slecht wordt gecommuniceerd kunnen ze alsnog opbranden. In een vitale organisatie staan bevlogenheid, vitaliteit en (werk)geluk van medewerkers hoog op de agenda. Ze vormen een integraal onderdeel van de missie, de strategie, de bedrijfsvoering en de dagelijkse operatie.

 

Studieduur

  • 1 dag

Voor wie?
De certificeringstraining Quickscan Organisatie in Balans™ is ontwikkeld voor (HR-)managers, organisatieadviseurs, trainers, leidinggevenden, coaches en procesbegeleiders.

De Quickscan kan worden ingezet voor iedere unit en in iedere organisatie die duurzaam succesvol wil zijn. De scan wordt ingezet bij het optimaliseren van de samenwerking tussen en binnen teams en voor resultaatverbetering binnen een complete businessunit of hele organisatie. Een ideaal vertrekpunt voor het vormgeven van vitaliteitsmanagement binnen organisaties.