fbpx Skip to content

Op STAP met MARK

Opleidingen met STAP-Budget

Wat is STAP-Budget?

STAP-Budget (ook wel STAP-subsidie genoemd) is het middel van de overheid waarmee zij mensen in staat stelt zichzelf te blijven ontwikkelen. Overweeg jij om je eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten? Wil je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de vitaliteit van andere mensen? Schrijf je dan in voor voor de Post-HBO registeropleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach of de Beroepsopleiding tot Professioneel Leefstijltrainer. Al onze opleidingen komen in aanmerking voor STAP-subsidie dus mis de kans niet om jouw STAP-subsidie op een life-changing manier te verzilveren! 

Vanaf maart 2022 ondersteunt de overheid je financieel in het volgen van een beroepsopleiding. Je kunt een subsidie van maximaal € 1000,– per kalenderjaar aanvragen bij het UWV: Het zogenaamde STAP-budget.
STAP staat voor: Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP-subsidie is voor iedereen!

Het doel van STAP-subsidie is mensen helpen zich te blijven ontwikkelen. Dit geldt voor zowel werkenden als werkzoekenden vanaf 18 jaar, voor mensen die zich verder willen verdiepen in hun eigen vakgebied en voor mensen die zich in een nieuwe richting willen ontwikkelen. Je eigen duurzame inzetbaarheid vergroten wordt op deze manier wel heel gemakkelijk!

Wil je meer weten over de prachtige beroepsopleidingen die marktleider MARK Leefstijl & Vitaliteit verzorgt? Schrijf je dan in voor de Masterclass van MARK-oprichter Nicole van het Bolscher. In de Masterclass komt – naast alle mooie facetten van dit vak van de toekomst – ook het inzetten van STAP-subsidie uitgebreid aan bod.

Meld je hier aan voor de Masterclass

Op de hoogte blijven van alles wat MARK
jou met STAP-subsidie te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ‘Op STAP met MARK’

Hoe kan ik een opleiding volgen met STAP-subsidie?   

In zeven stappen op STAP met MARK
Hoe schrijf je je in voor een opleiding met STAP-budget?

STAP 1: Jij kiest een van de opleidingen uit onze academie.

 • Op onze website vind je altijd het actuele opleidingsaanbod, evenals de geplande startdata van onze opleidingsgroepen en op welke locaties deze verzorgd worden.
 • Wanneer je meer inhoudelijke informatie wilt over de opleidingen kun je contact met ons opnemen via 0321 – 745 998  of support@leefstijl-vitaliteit.nl.
 • Ook de gratis Masterclass van MARK oprichter Nicole van het Bolscher is een mogelijk life-changing event waar we je graag voor uitnodigen. Je leert daarin alles over wat onze opleidingen voor jou en jouw omgeving kunnen betekenen. Bekijk ook deze informatie over de gratis Masterclass

STAP 2: Jij meldt je aan via een voorinschrijving.

STAP 3: Wij sturen je een STAP-aanmeldingsbewijs.

 • Wij sturen een bevestiging van je voorinschrijving.
 • Ruim voordat je de STAP-subsidie kunt aanvragen bij het UWV (dat is op 1 juli 2022), ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs als PDF bestand. Dit heb je nodig bij het aanvragen van STAP-subsidie bij het UWV. Houd goed je mailbox in de gaten en check ook je SPAM-folder. Heb je je STAP-aanmeldingsbewijs nog niet ontvangen op 14 juni 2022, neem dan even contact met ons op!

STAP 4: Jij vraagt STAP-subsidie aan bij het UWV.

 • Met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van ons hebt ontvangen, vraag je STAP-subsidie aan in het STAP-portaal van het UWV. Dit doe je hier: https://www.stapuwv.nl/.
 • Je moet hiervoor inloggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, regel dit dan direct! Deze aanvraag kan enkele dagen in beslag nemen, dus wacht niet tot het laatste moment!
 • Doe de aanvraag zo snel mogelijk op de eerste dag van een nieuw aanvraagtijdvak (1 juli, 1 sept. etc…); Het STAP-budget is beperkt en kan erg snel opraken.
 • Het UWV doet binnen één werkdag uitspraak over de toekenning van het STAP-budget. MARK krijgt hiervan ook een bevestiging.

STAP 5: Wij verzorgen de rest.

 • Je ontvangt van ons de definitieve inschrijving en alle benodigde informatie rondom de gekozen opleiding.
 • Onze opleidingen worden verzorgd op vitale locaties in het groen. Je hoort van ons hoe laat je op de opleidingsdagen verwacht wordt, welke trainers je op de geplande dagen gaat ontmoeten en wat je zelf nog kunt doen ter voorbereiding.
 • Als je de voorinschrijving hebt voltooid, ben je zeker van een plekje in de gekozen groep.
 • Wij sturen het UWV een factuur voor het toegekende subsidiebedrag. Het restant brengen we bij jou dan wel bij je werkgever in rekening middels een aparte factuur.
 • Mocht een opleidingsgroep onverhoopt niet door kunnen gaan, dan geven we dit door aan het UWV. Je aanvraag vervalt daarmee en je kunt dan in het volgende aanvraagtijdvak een nieuwe STAP-subsidie aanvraag doen.

STAP 6: Jij volgt de opleiding

 • De “Op STAP met MARK” ontwikkelreis kan beginnen! Deze geweldige life-changing ervaring is nu mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse overheid.
 • Veel plezier met het volgen van jouw opleiding!

STAP 7: BELANGRIJK! Na de opleiding.

 • Wanneer je je opleiding hebt afgerond en geslaagd bent voor alle examenonderdelen, dienen wij een bewijs van deelname met goed resultaat in bij het UWV. Het UWV zal pas wanneer de opleiding succesvol is afgerond, definitief besluiten tot toekenning van de STAP-subsidie.
 • Het is dus van groot belang dat je daadwerkelijk bij de trainingen aanwezig bent en dat je aan alle bijbehorende studieverplichtingen hebt voldaan. Eventuele verplichtingen vind je op de informatiepagina’s over de opleidingen.

Op de hoogte blijven van alles wat MARK
jou met STAP-subsidie te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ‘Op STAP met MARK’

Wanneer kun je een STAP aanvraag doen?

Het moment waarop je de STAP aanvraag moet doen is afhankelijk vanaf het moment waarop jouw opleidingsgroep start.
We vermelden dit duidelijk in de bevestiging die je van ons ontvangt, maar je kunt het ook terugvinden in het overzicht hieronder:

Aanvraagtijdvakken
Eerst mogelijke startdatum
(vier weken na aanvraag)
Laatst mogelijke startdatum
(Drie maanden na aanvraagtijdvak)

2 januari t/m 28 februari

30 januari 2023

*)

28 mei 2023

28 februari t/m 30 april

29 maart 2023

30 juli 2023

1 mei t/m 2 juli

29 mei 2023

2 oktober 2023

3 juli t/m 3 september

31 juli 2023

3 december 2023

4 september t/m 31 oktober

2 oktober 2023

31 januari 2024

1 november t/m 31 december

29 november 2023

31 maart 2024

*) De ministers van SZW en OCW hebben besloten het eerste tijdvak in 2023 over te slaan. Lees er alles over in dit nieuwsbericht.

 

Je kunt dus doorgaans in twee aanvraagtijdvakken een aanvraag doen voor STAP-subsidie voor één opleiding. We raden je aan om op de eerste dag van het eerstmogelijke aanvraagtijdvak ruim voldoende tijd te reserveren, direct je aanvraag te doen en de gehele dag in de mogelijkheid te blijven om de (online) aanvraag te blijven volgen. Bij het eerste aanvraagtijdvak waren de wachttijden erg lang en was het beschikbare budget binnen drie dagen op. Je wilt dus niet achter het net vissen!

We wensen je veel plezier bij het bekijken van onze opleidingen!