fbpx Skip to content
Hart van Nederland rapporteert over de dramatische storing bij UWV.

STAP door storing wederom uitgesteld – Nicole in Hart van Nederland

Op 28 februari - de dag waarop de eerste aanmeldronde voor STAP-Budget van start zou gaan - ging het wederom dramatisch mis met de IT systemen van het UWV. Deze ronde is daarom wederom uitgesteld! Hart van Nederland interviewde Nicole over dit debacle.

Kort na de publicatie van dit bericht, bereikte ons het nieuws dat het nieuwe aanvraagmoment voor  STAP-budget door het UWV is vastgesteld op vrijdag 17 maart 2023 om 10:00 uur.

Het inschrijfbewijs wat je eerder van ons ontving voor de aanvraag op 28 februari, is dan nog steeds geldig. Heb je dit niet meer, laat het ons dan even weten! 

Heb je dit nog wel, mooi! Zet dan 17 maart in je agenda! 

We voelen met je mee, realiseren ons ook hoe vervelend het is dat het opnieuw tijd kost, maar bedenk vooral wat voor moois je ervaart als we je daadwerkelijk in de training mogen begroeten!

28 februari 2023 zou de dag worden waarop we na twee maanden uitstel (hierover gaat dit bericht), eindelijk weer het vooruitzicht zouden hebben op het verwelkomen van nieuwe studenten nadat die hun STAP budget zouden hebben aangevraagd. Maar het liep wederom anders!

Sylvia Fontaine had zich ingeschreven voor een van onze tweedaagse trainingen en omdat SBS Hart van Nederland van tevoren had aangekondigd bij ons te willen filmen om het proces (noem het maar de gekte!) rondom het aanvragen van STAP-Budget vast te leggen, hadden we Sylvia uitgenodigd om haar aanvraag bij ons te komen doen. Zo konden we twee kanten tegelijk laten zien: hoe is het voor de studenten en hoe is het voor een kleine opleider als MARK Academy?

Spoiler alert: Voor de studenten is het wachten alsof je een ticket voor heel exclusief concert koopt en voor de opleiders betekent het een roodgloeiende telefoon door bellende studenten die zich nerveus afvragen wat ze moeten doen als ze door het haperende systeem buiten de boot dreigen te vallen. Logisch ook: Voor hen hangt er nogal wat vanaf! 

Het hele STAP-Subsidie systeem doet denken aan een loterij, een kansspel dus, maar het gaat hier wel om een serieuze belangrijke stap in ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling, laten we dat niet vergeten!

Hoe het Sylvia en Nicole verging tijdens deze dag was dus te zien in de avonduitzending van Hart van Nederland op SBS 6. Heb je dit gemist? Kijk het fragment dan hier terug:

Bekijk het Hart van Nederland fragment hier:

© 2023 SBS – Talpa Network

Weer gaat het dus – voorlopig – niet door!

De teleurstelling is groot. En de onzekerheid is tergend. Wij willen zó graag door. Aan de slag met studenten en professionals. Hen weer vól energie en nieuwe kennis een training zien volbrengen, zich in superlatieven uitlatend over hoe prachtig de locatie was, hoe geweldig de trainer en hoe waardevol de trainingsdagen… 

Helaas. “Verlaat de wachtrij, de wachtrij wordt niet meer herstart”, zo zien wij op Sylvia’s mobiele telefoon.

SBS-HvN-Storing STAP mobiel

Is er dan niets positiefs te melden?

Jawel! Er komt dus een nieuwe kans waarop iedereen weer een aanvraag voor STAP-Subsidie kan doen. We houden jullie daarvan uiteraard op de hoogte!!!

update 03-03-2023: Het nieuwe aanmeldmoment voor STAP-Budget is door het UWV vastgesteld op vrijdag 17 maart om 10:00 uur. Zie ook het kader bovenaan dit bericht.

 

Meer positief nieuws:

We zien ook dat de media (NOS Nieuws en Hart van Nederland) ons weten te vinden. Dat is een fijn gevoel! Dat geeft ons weer nieuwe energie om onze nek te blijven uitsteken voor het belang van onze studenten!

Ook betekent het feit dat mensen zich zó massaal op de website van het UWV hebben gestort, dat er in de beroepsbevolking in Nederland véél animo is voor ontwikkelen en bijscholen. Dat stemt ons als voorvechter van “een leven lang ontwikkelen” natuurlijk zeer gelukkig!

Ook hebben we gezien dat in de aanloop naar 28 februari mensen zich nog op het allerlaatste moment inschreven voor een training. Een enkeling zelfs net te laat om de aanmeld ronde nog te halen. Het feit dat de aanvraag ronde nu opnieuw wordt uitgesteld, betekent dus wel dat iedereen die te laat was, of die zich nog niet had ingeschreven, maar dit wel overwoog, dit nu alsnog kan doen! 

En uiteraard mag dat ook – dolgraag zelfs! – bij ons!

En nu?

We wachten af. En heten van harte alle nieuwe studenten welkom die door dit STAP debacle als geluk bij een ongeluk een extra kans krijgen om een training of opleiding bij MARK, de marktleider in Leefstijl en Vitaliteit te volgen!

Zodra er iets nieuws te melden is over een nieuwe aanmeldronde, vermelden we dat zeker op onze website en in onze nieuwsbrief.

Ben je nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Doe dat dan direct even, dan mis je zeker niets!

Over de auteur

6274bfc5-5d37-464a-8716-e53a78b7f941
Nicole Van het Bolscher
Nicole is directeur en oprichter van MARK Leefstijl & Vitaliteit. Ze was de eerste Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach van Nederland. Met haar holistische benadering en unieke 5D-model heeft Nicole een trend gezet die steeds meer navolging krijgt.