fbpx Skip to content

De Invloed van Hormonen op Vitaliteit

Ontdek de wereld achter de meeste klachten

Hormonen hebben een grote invloed op onze gezondheid. Om mensen effectief te begeleiden moet je weten hoe hun lichaam anatomisch en fysiologisch in elkaar zit. Na deze 2-daagse verdiepingstraining kun je cliënten vol vertrouwen en heel concreet adviseren over voeding- en leefstijlaanpassingen.

Leefstijl- & vitaliteitscoaches weten dat achter de meeste hulpvragen een hormonale oorzaak zit. Ze twijfelen aan het effect van hun advies, omdat:

 • Ze onvoldoende kennis hebben van de hormoonhuishouding
 • Ze geen inzicht hebben in leefstijlfactoren die invloed hebben op hormonen
 • Ze niet zeker weten welke klachten hormoon gerelateerd zijn
 • Ze moeite hebben om disbalans in het lichaam te herleiden
 • Ze de effectiviteit van hormonen onderschatten
 • Ze meer willen weten over de invloed van voeding op hormonen

Na deze training weet je welke invloed hormonen op leefstijl en vitaliteit hebben. Je wordt een betere leefstijl- & vitaliteitscoach, omdat je disbalansen herkent en cliënten adequaat kan adviseren.

Wat mag je van deze training verwachten?

 • Je begrijpt hoe de overgang het werkvermogen van gezonde vrouwen van 40+ beïnvloedt.
 • Je leert hoe hormonen gedrag, stemming en emoties bepalen.
 • Je doorziet het effect van hormonen op de perceptie van het leven.
 • Je weet hoe je jouw kennis van hormonen preventief kan inzetten.
 • Je herkent klachtenpatronen die voortkomen uit de disbalans van hormonen.
 • Je kunt een beter plan maken om overgewicht te verminderen.

Wie zijn je trainers?

Astrid te Winkel is Orthomoleculair en Natuurgeneeskundig therapeut sinds 2006. Ze is specialist op het gebied van spijsvertering en hormonen. Marian van der Meer is Integraal Leefstijl en Vitaliteitscoach en ruim 10 jaar orthomoleculair therapeut. Ze heeft zich toegelegd op de begeleiding van vrouwen (40+) met overgewicht die het volgen van diëten meer dan zat zijn.

De Invloed van Hormonen op Vitaliteit maakt je beter

Tijdens deze bijzondere verdiepingstraining leer je alles over de werking van het endocriene stelsel. Elke orgaanklier wordt besproken, met zijn functie, werking en de mogelijke disbalansen. Je krijgt praktische tools om iedere coachee in jouw praktijk nog beter te kunnen begeleiden. Ter voorbereiding op deze bijscholing ontvang je een reader die je leest voor de eerste lesdag van start gaat. Tijdens de training worden praktische tools zoals vragenlijsten en beeldmateriaal met je gedeeld. Na twee dagen ben je in staat om de theorie om te zetten in concrete praktische adviezen. Het programma is breed ingestoken. Naast de werking van hormonen, leer je ook welke invloed chronische stress, de gezondheid van darmen, lever en spijsverteringsorganen én milieufactoren hebben op het functioneren van hormonen. In relatie tot leefstijl en vitaliteit zijn hormonen een puzzel. Astrid en Marian reiken je alle ontbrekende stukjes aan, zodat je de puzzel na twee leer- en doedagen zelfstandig kunt leggen.