fbpx Skip to content

De Kracht van Ademhalen

Vergroot je toolbox met oplossingen

Gezonde ademhaling is vaak een missing link in het coachproces. Hier ga je met deze bijscholing verandering in brengen. Met tips en ademhalingsoefeningen verminder je stress bij coachees en zorg je voor meer energie, meer focus, betere slaap en ondersteuning bij gewichtsverlies.

Hoewel coachees op verschillende fronten vooruitgang boeken, blijft het verwachte resultaat soms uit. Veel coaches weten niet hoe ze met stagnatie moeten dealen, omdat:

 • Ze niet bekend zijn met gezonde ademhaling
 • Ze de kracht van ademhaling onderschatten
 • Ze in een lang proces een quick win soms over het hoofd zien
 • Ze zelf ook niet gezond ademen
 • Ze niet altijd de link leggen tussen klachten en ademhaling
 • Ze denken dat ademhalen altijd goed gaat

Ervaar de kracht van ademhaling. Geef de tips en technieken door, waardoor jouw coachees weer vooruitgang boeken in hun proces. Iets kleins kan tot grootse resultaten leiden.

Wat mag je van deze bijscholing verwachten?

 • Je leert waarom de voortgang in het proces of het herstel van klachten soms stagneert
 • Je beseft dat ademhalen de sleutel tot succes kan zijn bij leefstijl- en vitaliteitsvraagstukken
 • Je integreert ademhalen in je benadering van coachees
 • Je leert hoe je je kunt onderscheiden van alle andere gewone leefstijlcoaches
 • Je ervaart zelf wat de kracht van ademhalen betekent
 • Je kunt coachees leren gezonder adem te halen

Wie is je trainer?

Inge Bosma is gediplomeerd integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach en een ervaren ademhalingstherapeut. Wanneer je goed ademt, verandert dat je leven. Ademhalen ondersteunt alle facetten van je leven; je focus, je emoties, je energie, je slaap, je gewicht en zoveel meer. Door het goed te doen, kun je het anderen leren. Inge beheerst alle facetten van gezond ademhalen. Met De Kracht van Ademhalen geeft ze je een waardevol instrument in handen.

De Kracht van Ademhalen legt de puzzel

En dan begeleid je een coachee waarbij de resultaten van al het harde werk niet worden omgezet in resultaat. Herstel van burn-out en de re-integratie stagneert. Gewichtsverlies blijft uit. Slaapproblemen houden aan. Het energieniveau blijft beperkt. Emoties vliegen zo nu en dan uit de bocht. Toch zie je dat je coachee op fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak flinke stappen zet. Wat ontbreekt er dan nog? ‘Gezonde ademhaling’ blijkt vaak de sleutel tot succes. In de training wissel je theorie af met ervaren, oefenen en uitwisselen. Na de training ben je in staat zelfstandig ademhalingsoefeningen in te zetten en ademhalingstips te geven tijdens de begeleiding van coachees rondom leefstijl- en vitaliteitsvraagstukken. Je weet hoe gezonde ademhaling stress reduceert, meer energie en focus opwekt en gewichtsverlies ondersteunt. Door de juiste technieken toe te passen, zal je coachee beter slapen. Je kent nu ook de apps en tools die je kan inzetten om de puzzel compleet te maken. Ademhalen gaat vanzelf, maar niet altijd vanzelf goed. Inge laat je ervaren hoe je goed ademhaalt en legt uit waarom dit zo gezond is. Door het zelf ervaren van verschillende ademhalingsoefeningen zal je de kracht van ademhalen ontdekken. Zodanig dat je je coachee nog beter kunt begeleiden in de richting van zijn doel en/of verlangen.

Investering, duur, data en locatie

Vanaf 2023 is dit een 2 daagse training.
De investering voor deze bijscholing bedraagt € 795,- (vrijgesteld van btw).
Deelname aan deze bijscholing levert jou 13 PE-punten op (KABIZ/BLCN).