fbpx Skip to content

Provocatief Coachen

Plaag je coachee de goede kant op

Bij provocatief coachen vormen ’humor, uitdagen en warmte’ de kern. In plaats van het paard vooruit te duwen ga je zo hard mogelijk aan zijn staart trekken. Je provoceert om iemand in beweging te krijgen als de resultaten niet naar tevredenheid zijn. Daar heb je veel plezier van. En je coachee ook.

Coaches merken soms dat resultaten uitblijven ondanks hun enorme inzet. Het proces stokt, omdat:

 • Ze niet bekend zijn met provocatief coachen
 • Ze vastzitten in patronen en gewoontes
 • Ze hun coachee niet raken
 • Ze niet durven te vertrouwen op hun warmte, humor, spontaniteit en creativiteit
 • Ze situaties niet herkennen die om een uitdagende aanpak vragen
 • Ze zelf het plezier in de sessie verliezen

Na twee dagen beheers je verschillende provocatieve technieken. Je bent een allround Leefstijl- en/of Vitaliteitscoach die weet hoe je vastzittende processen weer kunt laten stromen. En… je durft weer buiten de lijntjes te kleuren.

Zes redenen om deze training te kiezen:

 • Je krijgt inzicht in minimaal 5 verschillende provocatieve technieken en kunt ze ook toepassen
 • Je begrijpt de kracht van warmte, humor en uitdaging
 • Je hebt inzicht in wat jou versterkt of verzwakt bij het inzetten van de provocatieve stijl
 • Je hebt meer coachtechnieken tot je beschikking en ervaart meer ruimte
 • Je kunt coachees raken en tot verandering bewegen in hun proces
 • Je durft te vertrouwen op je creativiteit en spontaniteit

Wie zijn de trainers?

Ramon van Meegersen is een zeer ervaren trainer, coach en begeleider. Hij loopt warm voor vraagstukken op het gebied van samenwerking en communicatie. Hij weet hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen in beweging komen, en geeft deze kennis graag aan je door. Marianne van Munster is trainer, coach en facilitator met een passie voor leren en ontwikkelen. Ze werkt vanuit verbinding en maakt verbinding. Maatschappelijke relevantie en zingeving staan hoog op haar to-do-lijstje. Haar achtergrond in marketing gebruikt ze om te doorgronden wat mensen doet bewegen. Al wat is, wil ze groter, mooier en beter maken. Zowel Ramon als Marianne zijn al vanaf de oprichting nauw betrokken bij MARK Leefstijl & Vitaliteit.

Provocatief Coachen geeft je alle ruimte

Wil jij je toolkit uitbreiden met nieuwe technieken? Durf je jezelf uit te dagen? Kan je tegen een plagerijtje? Dan is Provocatief Coachen een prachtige en waardevolle training voor je. Provocatief Coachen is een mix van theorie en praktijk. Alles wat je leert breng je meteen in de praktijk. Je gaat de wasstraat in en beseft hoe je via verschillende technieken van provocatief coachen jouw coachee in beweging krijgt. In de periode van twee weken tussen dag 1 en dag 2 ga je met je buddy uit de groep aan de slag met kleine en vooral leuke opdrachten. Na een persoonlijke reflectie haal je nog meer kennis en diepte uit de training die jouw coach-zijn verder versterken. Zodra je de verschillen tussen gewone coachingsstijlen en de provocatieve stijl kent, snap je wanneer je welke techniek kunt gebruiken. De tweedaagse is bedoeld voor coaches met minimaal 1 jaar ervaring en een achtergrond in coaching. De training is een inspirerend vervolg op de beroepsopleiding tot Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach. Je zal merken dat je plezier toeneemt en dat je je ruimte letterlijk en figuurlijk vergroot. Humor, warmte en uitdagingen brengt ieder mens verder.

Investering, duur, data en locatie

2 trainingsdagen van 09.30 – 17.00 uur, met een tussenliggende periode van 2 weken.
De investering voor deze bijscholing bedraagt €995,- (vrijgesteld van btw).
Deelname aan deze bijscholing levert jou 16 PE-punten op (KABIZ/BLCN).
Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe inschrijfmogelijkheden.