fbpx Skip to content
Het levenspad van integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach Jacqueline Hameetman

Van je eigen ontwikkelingsreis je werk maken

Jacqueline is trainer, mentor en integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach bij MARK Leefstijl & Vitaliteit. Ze maakte van haar eigen ontwikkelingsreis haar werk. Tegenwoordig helpt zij zélf mensen in hun zoektocht naar een gezonder en gelukkiger leven. Lees hier haar persoonlijke verhaal.

Het is 2008, ik ben 28 jaar en werk tweeëneenhalf jaar als consultant. Ik heb een goede baan, een goed salaris, een leaseauto, een laptop, een goed sociaal leven, met mij gaat het goed… Toch?

Ik rijd op de snelweg naar kantoor. Het is druk op de weg. Met gemengde gevoelens zit ik in de auto. Ik weet dat ik al een poos mijn werk niet meer zo leuk vind: veel achter de pc, veel uren maken, veel in de auto, veel praten over slimme dingen met slimme mensen in veelal grijze pakken. De inhoud, inkoopadvisering, staat ver van mij af. Ik heb geen idee wat ik wél leuk vind en wie ik ben, dus ik ga gewoon maar door. Ik loop naar binnen, maak wat korte praatjes en ga achter mijn bureau zitten. Ik klap mijn laptop open, het scherm duizelt me voor mijn ogen. Wat doe ik hier. Waarom ben ik naar kantoor gereden? Ik wil hier helemaal niet zijn, ik voel me helemaal niet goed, ik ben heel moe! Ik barst in tranen uit. Ik weet het allemaal niet meer. Wat moet ik nu? Ik ga weer naar huis, niet wetende dat ik pas zes maanden later weer op kantoor zal verschijnen.

Alleen maar dingen doen die ik echt wil
Ik heb een burn-out! Mijn gedachten razen met 180 km per uur door mijn hoofd, mijn lijf voelt als een zoutzak. Ik kan geen twee geluiden tegelijk horen, ik kan niet focussen. Ik ben mega-emotioneel. Waar komen al die emoties vandaan, wat bizar, wat gebeurt er allemaal? En ergens, deep-down, voelt het alsof dit de bedoeling is. Alsof ik liefdevol in een hoekje gesmeten ben met de boodschap: ga nu maar eens stilstaan, rust nemen, voelen, zijn en nadenken over wie je bent en wat je écht graag wil in je leven.

Zes maanden later ga ik weer re-integreren en ik voel direct dat mijn opgebouwde energie weer daalt. Mijn werkgever ziet dit ook en vraagt wat ik wil. Ik heb geen idee. Ik mag erover nadenken. En dat doe ik. Ik wil stoppen als consultant en een loopbaantraject om erachter te komen wat ik wél wil. En zo geschiedt. Ik word baan zoekend en alles is mogelijk. Ik ga verder herstellen en besluit dat ik alleen nog maar dingen ga doen, die ik echt wil, als mijn hart het wil, als het goed voelt, als ik er blij van word. En niet meer, omdat het moet van mijn hoofd of omdat het carrièretechnisch en maatschappelijk gezien, goed lijkt.

Mezelf beter leren kennen
Mijn burn-out heeft mij onwijs geholpen. Het heeft mij op mijn goede pad gezet en mijn bewustwordings- en heelwordingsproces aangezet. Ik ging op onderzoek en mocht leren voelen, begrijpen en kiezen. Wat vertelt mijn lijf mij, wat vertellen mijn emoties mij? Wat denk ik allemaal en welke gedachten helpen me verder of juist niet? Wat vertelt mijn hart, mijn ziel, wat zijn mijn talenten, wat is mijn passie, waar mag en kan ik waarde toevoegen? Ben ik eerlijk naar mezelf en naar anderen? Hoeveel hooi heb ik op mijn vork en mag dat wellicht wat minder? Wat is er tussen hemel en aarde en hoe kan ik mij verbinden met dit grotere geheel? Ik ben mezelf beter gaan leren kennen en meer naar mijn hart, gevoel en lijf gaan luisteren.

Het is 2019. Ik ben 38 en nu drie jaar aan het werk als zzp’er. Ik ben super dankbaar voor het pad dat ik heb mogen afleggen als mens en als zelfstandig coach en trainer. Er is meer richting, balans, rust en zachtheid in mijn leven. Ik werk met mooie mensen, fijne opdrachtgevers en collega’s. Ik houd van samenwerken, kansen en mogelijkheden zien, pionieren, blijven groeien. Ik houd van mensen helpen ontwikkelen, mensen in contact brengen met zichzelf, met hun hart, hun pad, hun IQ, EQ, FQ, SQ en Pro activiteit, oftewel integraal werken als coach en trainer. Vanuit liefde, verbinding en vertrouwen. Mijn eigen on-going ontwikkelingsreis is mijn werk geworden. Hoe gaaf!

Over de auteur

Van je eigen ontwikkelingsreis je werk maken
Jacqueline Hameetman
Jacqueline is trainer, mentor en integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach bij MARK Leefstijl & Vitaliteit